EN SUKSESSHISTORIE MED EN FREMTID
"Produksjon og salg av kunststoff og førsteklasses rådgivningsservice i spørsmål om kjemi og teknologi".
Slik lød forretningsideen da PCI ble grunnlagt i 1950 av forretningsmannen Hans W. Schulz fra Frankfurt og ingeniøren Karl Strehle fra Augsburg. Bare ett år senere fikk grunnleggerne stor suksess på markedet med det nyutviklede produktet PCI Emulisjon. Selskapets grunnleggere viste en enestående forståelse for markedet. Deres mørteltilsetning var produktet byggebransjen trengte i sin oppgangsperiode - PCI-merket var blitt født. Og allerede fire år senere omfattet produktutvalget fra PCI hele 54 produkter.
En pioner på markedet

"Å vite hva markedet trenger". Dette er nøkkelen til PCIs suksess.

I 1959 fikk PCI sitt helt store gjennombrudd innenfor flislim med det sementbasere flislimet, PCI FT Klebemörtel. I årene etter konsentrerte PCI seg om den banebrytende utviklingen av fleksible flislim og skapte i denne perioden ett stort utvalg av flislim. Det første fleksible flislimet fra PCI til innendørs og utendørs bruk, PCI Flexmörtel, tok selskapet til markedsleder innen flislim i 1981.

Sammen skaper vi steder der folk kan bo, trives og drømme

Markedstrendene er i stadig endring og krever alltid nye, egnede produktløsninger. En av trendene i dag er individualiseringen. For å kunne designe rom individuelt og eksklusivt utvikler vi produkter som fugemasse i hundrevis av farger – tilpasset etter kundens ønske om unikt design og effekter. Med våre fugeløsninger tilbyr vi riktig fugefarge for ethvert prosjekt - i fargen på den valgte flisen, i kontrast til den, tilsvarende andre farger i rommet eller som en "usynlig" fuge for en harmonisk samensetting mellom flerfarget glass mosaikk. I henhold til den personlige smaken til våre kunder. Like viktig er byggematerialer som utførende teknisk kan implementere trender med, f.eks. flislim, som egner seg spesielt godt til å legge de stadig større keramiske flisene. Vi reagerer på trenden med å gjøre kjellere levelige med nye tettesystemer som fungerer raskt og sikkert. Vi utvikler lavutslippsprodukter som byggeiere i økende grad etterspør som en del av «sunne bygg» – en utvikling som vi som produsent av byggkjemikalier uansett føler oss forpliktet til.

Service som er riktig

Med vårt omfattende utvalg av serviceverktøy styrker vi det allerede nære samspillet mellom produsenter, håndverkere og leverandører av byggematerialer. Håndverkere får raske og individuelt tilpassede svar på akutte utfordringer på byggeplassen, med PCI Academy formidler vi vår kunnskap i teori og praksis på seminarer. Dette avrundes med vårt brede utvalg av e-læringskurs med produkt- og opplæringsvideoer eller PCI-temauken. Våre kunder setter pris på disse tilleggstjenestene og drar nytte av dem – nok en merverdi som også intensiverer samarbeidet.

Produkter som overbeviser

PCI-produkter brukes i en lang rekke områder og prosjekter: i private bygninger, i svømmebassenger og spa samt i næringsbygg, industriproduksjon og parker.

For eksempel legges rundt 84 000 kvadratmeter boareal hver dag i Tyskland med PCI-fliselim. Våre produkter brukes i Hollands største fisketrapp, ved det verneverdige Maggi-vanntårnet i Singen og høyt oppe på Predigtstuhl i de bayerske alpene. Fordi PCI-produkter er overbevisende. Se selv!