Multicolor   Fargerådgivning   Produkter   Service   Referencer

TURKISFARGEDE FUGER – PASSER TIL EDEL GLASSMOSAIKK

Objektet
Eksklusivt baderom i enmannsbolig i Oberbayern

Forespørselen

  • Fuger tone-i-tone til den turkise glassmosaikken i dusjområder
  • Fuger i antrasitt for fint stentøy i stort format på gulvet
  • Et produktsystem for flislegging på hele badet

Våre løsninger

  • PCI Durapox Premium Multicolor spesielt for høykvalitets overflater som glassmosaikk – og akkurat i passende turkistone. Praktisk for bearbeidere og byggherre: Fugemørtelen er smidig å fuge, vaske bort og rengjøre.
  • PCI Colorcatch Nano gjør fargeutvalget lett: Det digitale fargeleseapparatet leser ut den nøyaktig passende fargetonen på glassmosaikkmønsteret, fargeviften leverer fargeverdien – også for silikontetningsstoffet PCI Silcofug Multicolor i akkurat samme fargetone.
  • PCI Durapox Premium i antrasitt, den smidige fugemørtelen for 90 x 90 cm store plater i fint stentøy på gulvet.

HISTORIEN

"Byggherren, selv fliselegger, ville utforme baderommet hjemme hos seg selv som en Wellness-oase med en helt personlig touch. For dusjområdet valgte han edel glassmosaikk og ønsket seg nøyaktig samme turkistone for fugingen. PCI Durapox Premium Multicolor gjorde dette mulig. Den nye epoksyharpiksfugemørtelen hadde akkurat kommet på markedet. Med fargespekteret fra PCI Durapox Premium fant han den passende fugen i antrasitt for det 90 x 90 cm store fine flisene på gulvet.

Til leggingen og fugingen brukte byggherren utelukkende PCI-produkter. Han verdsetter produkter som er godt tilpasset hverandre. Fra mange års erfaring vet han følgende: Dette gjør resultatet feilfritt og gir lang levetid!


ET EKTE BLIKKFANG: GULLMOSAIKKFASADE I NEUSS

Objektet
Gullmosaikkfasade i forretningsbygg i Neuss

Forespørselen

  • Legging og fuging av 51.000 mosaikkplater i bladguld på en bygningsfasade

Våre løsninger

  • For legging av mosaikken brukte bearbeiderne den frost- og værbestandig reaksjonsharpiksmørtelen PCI Durapox NT plus. Den ekstremt høye heftefastheten til limet skulle blant annet forhindre at de verdifulle mosaikkene kunne løsnes fra underlaget.
  • For fugemørtelen gjaldt det å finne den riktige fargetonen. For fugene påvirker akkurat ved dette uvanlige objektet det totale inntrykket og virkningen av fasaden på avgjørende måte. En sak for PCI Durapox Premium Multicolor: Epoksyharpiksfugemørtelen som ble lagt ut på markedet av PCI på begynnelsen av 2020 finnes – som første fugemørtel på markedet – i hundrevis av farger.
  • I tillegg til det enorme fargeutvalget scorer også den høye arbeidskomforten til PCI Durapox Premium Multicolor. Epoksyharpiksfugemørtelen lar seg takket være smidig konsistens bearbeide som sementær mørtel, med kun én hånd og uten spesialverktøy. Også vaskeprosessen tilsvarer den for sementmørtler. I forbindelse med PCI Durapox Finish blir det ikke værende igjen noen rester. Ved fuging av gullmosaikkplatene var det også viktig av PCI Durapox Premium Multicolor også kunne bearbeides ved lave temperaturer.

HISTORIEN

"Alt som glitrer er gull: Med 51.000 mosaikkplater i bladgull dekorerte en byggherre i Neuss i Nordrhein-Westfalen fasaden til et forretningsbygg. Fugemørtelen PCI Durapox Premium Multicolor, som matcher perfekt i fargetonen, avrunder det eksklusive gullmosaikk-utseendet på perfekt måte og gjorde det mulig med fuging også ved lave temperaturer.

Ved innvielsen i mai 2020 gikk det et sus gjennom folkemengden da fasaden ble avdekket og folk fikk se den gullglitrende fasaden til forretningshuset midt i Neuss' gågateområde. Inviterte gjester, tallrike forbigående samt presse og fjernsyn deltok på feiringen, som innehaver Georg Wentes innrettet på det røde teppet foran bygningen. Han ville etterlate byen noe varig, forklarte 80-åringen og gledet seg synlig over den vellykkede gullfasaden. På bare seks uker hadde håndverkerne ferdigprodusert det uvanlige objektet. De 51.000 mosaikkplatene i bladgull er beskyttet av glass fra resirkulerte italienske vinflasker. Dette skal gjøre det umulig for tyver å fjerne gullet fra de små mosaikksteinene."