Idéen holder ennå

"Produksjon og salg av kunststoff og førsteklasses rådgivningsservice i spørsmål om kjemi og teknologi"

 

Slik lød forretningsideen da PCI ble grunnlagt i 1950 av forretningsmannen Hans W. Schulz fra Frankfurt og ingeniøren Karl Strehle fra Augsburg. Bare ett år senere fikk grunnleggerne stor suksess på markedet med det nyutviklede produktet "betong-emulsjon". Og allerede fire år senere omfattet produktutvalget fra PCI hele 54 produkter. 

 

I 1959 fikk PCI sitt helt store gjennombrudd innenfor flislim med den sementbasere tynnlagsmørtelen, PCI FT Limmørtel. I årene etterpå konsentrerte PCI seg om den banebrytende utviklingen av fleksible mørtler og skapte i denne perioden et omfattende system av flislim. 

 

I 1981 kom nok en revolusjon fra laboratoriene i Augsburg da verdens første høyfleksible spesialflislim i pulverform, PCI-Flexmørtel, så dagens lys. 

 

Opp gjennom 1970-årene fortsatte PCI med å utvikle fleksible flislim. Det gjorde selskapet til den ubestridte lederen innenfor denne teknologien. Samtidig kom en løsemiddelfri PCI-primer til gipsbaserte underlag til verden. 

 

Som et supplement til de øvrige aktivitetene begynte Hans W. Schultz og Karl Strehle i 1960-årene å utvikle og produsere fugemørtler. Dermed er produktnavn som PCI Silcoferm, PCI Elritan og PCI Escutan blitt selve innbegrepet av perfekte fugeløsninger. 

 

I nyere tid har PCI hatt stor suksess med utviklingen av nano- og lettmørtelprodukter som f.eks. den støvreduserte PCI Nanolight.

Milepæler i selskapets historie

2020 BASF Construction Chemicals virksomhet blir MBCC Group

2006 PCI blir en del av byggdivisjonen hos BASF – The Chemical Company – etter at BASF SE hadde overtatt Degussa Bauchemie

2001 PCI blir en del av Degussa AG etter fusjonen mellom SKW Trostberg AG og Degussa-Hüls

1999 Sertifisering iht. DIN EN ISO 14001, Etablering av enda et nytt virksomhetsområde PCI flooring technology

1996 Sertifisering iht. DIN EN ISO 9001

1992 Oppstart av nytt produksjonsanlegg i Hamm

1991 Selskapet endrer navn til PCI Augsburg GmbH, Oppstart av nytt produksjonsanlegg i Wittenberg

1990 PCI Bauprodukte AG blir grunnlagt i Zürich

1984 Selskapet endrer navn til PCI Polychemie GmbH

1980 Selskapet overtar SKW Trostberg AG

1968 Poly Bauchemie GmbH blir grunnlagt i Wien

1950 Poly-Chemie-Ingenieurgesellschaft mbH blir grunnlagt i Frankfurt/Main med produksjonsanlegg i Augsburg.